Roland DG lanceert Versa UV LEC2

Roland DG heeft recent de Versa UV LEC2-roll-to-roll printer/snijplotter en de Versa UV LEC2 -vlakbedprinters op de markt gebracht.

Roland Dg Versauv Lec2 330 640

De VersaUV LEC2 roll-to-roll-printer/snijplotter-serie bestaat uit de LEC2-330 van 762 mm (30″) en LEC2-640 van 1625 mm (64″). Deze is gericht op het optimaliseren van de printkwaliteit en het uitbreiden van de mediacompatibiliteit, wat een echt uitgebreide UV-printoplossing oplevert voor de meeste printprofessionals”, aldus Roland DG in een persbericht.

De recent aangekondigde LEC2-640/330-modellen zijn de nieuwste in een serie die de UV-productlijn uitbreidt en aanzienlijke verbeteringen in de drukexpressie en -functionaliteit biedt. De nieuw ontwikkelde EUV5-inkt ondersteunt zowel CMYK als Clear, White en Primer en breidt het kleurengamma uit terwijl er levendige full-color prints worden geproduceerd met speciale effecten, zoals gesimuleerde embossing en glanzende of matte afwerkingen. Een True Rich Color afdrukinstelling is ontworpen om de beeldmogelijkheden van de LEC2-640/330 te maximaliseren met de nieuwe inkten voor levendige kleurenafbeeldingen met neutrale grijstinten, vloeiende gradaties en natuurlijke huidtinten. De nieuwe witte inkt, die vaak wordt gebruikt als basislaag bij het printen op transparante film of donker papier, bereikt een hoge opaciteit, terwijl de Primer inkt het mogelijk maakt om te printen op media die voorheen moeilijk of onmogelijk was.

Binnen- en buitentoepassingen

De LEC2-printer/snijplotterserie is ontworpen voor zowel binnen- als buitentoepassingen en zal zowel de verpakkingsprofessionals aanspreken voor het maken van mock-ups en prototypes, als printbedrijven die premium kwaliteit of speciale effecten willen toevoegen aan een grote verscheidenheid aan sign en graphics. Geïntegreerde snijmogelijkheden zullen ook degenen die op zoek zijn naar een all-in-one productieoplossing weten te bekoren.

De nieuwste printkop en LED-lampen maken een nog hogere printkwaliteit en een hoge kleurverzadiging mogelijk. De printkop is geoptimaliseerd voor precisie-inktverbranding en -controle, terwijl de LED-lampen krachtiger zijn om de inkt nog sneller te laten uitharden. Deze combinatie levert verbluffende beelden tot in de kleinste details, van kleine tekst tot uitgebreide structuurpatronen en gradaties.

Lec2 S Series Pr Application 20x30

Aanzienlijke toegevoegde waarde

Paul Willems, Director of Business Development en Product Management Roland DG EMEA: “We weten dat printbedrijven aanzienlijke toegevoegde waarde halen uit de snelheid, eenvoud en korte oplagen die UV mogelijk maakt. De LEC2-330- en 640-modellen bieden nog meer omzet-mogelijkheden door de types roll-to-roll en semi-rigide media waarop klanten kunnen printen uit te breiden, en de kwaliteit van de output aan te scherpen.”

Volgens Kevin Shigenoya, Vice President, Digital Printing Business Division, bieden de LEC2-serie printers/snijplotters ongeëvenaarde productiemogelijkheden, waaronder het creëren van unieke speciale 3D-effecten met behulp van UV-inkt en contoursnijdende geprinte beelden op aanvraag. “Wij geloven dat de LEC2-640/330, met zijn superieure veelzijdigheid, een krachtige oplossing is om onze klanten te ondersteunen bij de onmiddellijke realisatie van hun creatieve ideeën. Met hun toegevoegde waarde bij het printen en snijden, een ongelooflijk divers scala aan mediaondersteuning en gebruiksgemak voor zelfs beginnende gebruikers, is de LEC2-serie ideaal voor een breed scala aan drukkerijen voor talloze toepassingen, waaronder zelfklevende stickers, etiketten en stickers, borden, POP, panelen met achtergrondverlichting, verpakkingsprototypes en binnenhuisdecoratie.”

Bron: Persbericht Roland DG

De Redactie

Blokboek.com brengt dagelijks nieuws en achtergronden over de communicatie-industrie. Hoewel de makers hun roots hebben in de grafische industrie richt Blokboek.com zich uitdrukkelijk op alle mogelijke vormen van moderne communicatie. Blokboek.com geldt dan ook als informatie- en inspiratiebron voor professionals die zich bezighouden met de productie en de creatieve toepassingen van communicatie-uitingen. De mensen achter Blokboek.com zijn journalisten met hart voor het communicatievak.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK