Roermondse papierfabriek: van taartschep tot motorblok.

Met die tekst opende Papier Recycling Nederland deze week een post op LinkedIn. De collectie die de Roermondse papierfabriek uit het ‘oud papier’ haalt is even indrukwekkend als verontrustend. De consument gooit nog teveel restafval in de papiercontainer.

logo-smurfit-kappa

Een woordvoerder van Smurfit Kappa in Roermand: “Elke dag verwerken we in deze fabriek circa tweeduizend ton papier en elke dag rijden hier ook vier vrachtwagens – samen goed voor zo’n tachtig ton – het terrein af die enkel zijn geladen met restafval dat er tijdens de productie uit is gehaald.”

Van die tachtig ton is 90 procent plastic

Bron: Papier Recycling Nederland

De Redactie

Blokboek.com brengt dagelijks nieuws en achtergronden over de communicatie-industrie. Hoewel de makers hun roots hebben in de grafische industrie richt Blokboek.com zich uitdrukkelijk op alle mogelijke vormen van moderne communicatie. Blokboek.com geldt dan ook als informatie- en inspiratiebron voor professionals die zich bezighouden met de productie en de creatieve toepassingen van communicatie-uitingen. De mensen achter Blokboek.com zijn journalisten met hart voor het communicatievak.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK