PostNL wil frequentie bezorging verlagen door krimpende markt

Topvrouw Herna Verhagen zei die maatregel te moeten nemen bij de presentatie van de jaarcijfers over 2023. Ze zei dat dergelijke ingrepen in andere Europese landen al vaker voorkomen.

Logo Postnl

Ze vindt het ‘vandaag op de post doen’ en ‘morgen bezorgd krijgen’ onmogelijk is geworden. Nu geldt dat dat in 95% van de gevallen moet gebeuren. Dat percentage wordt al enige jaren niet meer gehaald.

Verhagen denk aan twee of drie keer per week bezorgen.

Het mnerendeel van de consumenten zou dat volgens eigen onderzoek prima vinden. Uiteraard met uitzonderingen, zoals rouwkaarten en medische post. Afgelopen jaar nam het aantal te bezorgen brieven af met 7,4%. Tot nu toe wordt PostNL aan de zogenaamde ‘postwet’ gehouden. Een nieuwe postwet zou in voorbereiding zijn.

Bij de overname van Sandd beweerde PostNL juist dat zij daardoor een onverminderde garantie konden blijven geven op de dagelijkse bezorging.

Peter Luit

Peter Luit schrijft graag over innovaties in de gehele crossmediale bedrijfskolom. Echter altijd met een knipoog naar print.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK