Adobe beschuldigd van greenwashing

Het Oostenrijkse tijdschrift Graphische Review heeft een persbericht ontvangen van de lokale marketingteams waarin Adobe-gebruikers worden aangespoord om duurzaam te denken en indirect minder te printen of te drukken.

Papier Duitsland Verdeeld

Het bedrijf gebruikt daarbij Duitse papierverbruikscijfers om erop te wijzen dat 211 kg per hoofd van de bevolking per jaar ver boven het Europese gemiddelde ligt. Dat is echter zonder te kijken naar het type papier of karton, waardoor het cijfer rijkelijk overdreven is volgens de analisten van Two Sides, die Adobe aansporen deze bewering te corrigeren.

Het aandeel grafisch papier wordt ingeschat op ca. 31% van het totale verbruik per hoofd van de bevolking in Duitsland.

Het is merkwaardig dat Adobe mensen aanzet tot minder printen, terwijl Adobe juist de basis vormde van talloze innovaties binnen de grafische branche op het gebied van RIPS’s en applicaties als Illustrator, Photoshop en InDesign.

Uit het persbericht van Adobe: “We kunnen indrukwekkende resultaten behalen door bewust één of twee printorders niet te plaatsen. Door ons verbruik te verminderen, kunnen we gemakkelijk middelen besparen en onze C02-voetafdruk merkbaar verkleinen.”

Lees het totale artikel

Peter Luit

Peter Luit schrijft graag over innovaties in de gehele crossmediale bedrijfskolom. Echter altijd met een knipoog naar print.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK