Adobe gaat ook meedoen aan AI race

Met het zogenaamde Large Language Model AI zegt Adobe een stap te gaan zetten in het met kunstmatige intelligentie laten doorzoeken van PDF documenten. Er kunnen vragen worden gesteld en met de resultaten kunnen ook nieuwe documenten worden aangemaakt.

Ai Assistant Adobe

Het product AI Assistant bevindt zich momenteel in de bètatestfase en zal uiteindelijk een abonnementsdienst worden die wordt toegevoegd aan Acrobat en Reader.

Adobe zegt zelf in een persbericht: “AI Assistant genereert direct samenvattingen en inzichten uit één document, beantwoordt vragen en formatteert informatie om te delen in e-mails, rapporten en presentaties.”

Adobe denkt dat de AI-engine nieuwe waarde kan ontsluiten uit naar schatting 3 biljoen PDF’s. Het is in dit stadium niet bekend gemaakt in hoeverre AI Assistant ook een analyse maakt van andere in PDF’s aanwezige elementen, zoals beelden en tabellen. Wel zegt Adobe dat AI Assistant ook andere types documenten kan doorzoeken dus ook Word en PowerPoint.

Het plan is om AI Assistant samen te brengen met Firefly, de generatieve modellen die worden gebruikt met Adobe’s Creative Suite applicaties.

Peter Luit

Peter Luit schrijft graag over innovaties in de gehele crossmediale bedrijfskolom. Echter altijd met een knipoog naar print.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK