Adobe gaat ‘stepping’ probleem bij 3D printen oplossen

Adobe Smooth Surface PatentOoit loste Adobe het 2D ‘trapjes’ probleem op voor filmbelichters met zijn raster image processors en slimme software als Illustrator, nu pakt het bedrijf hetzelfde probleem aan voor 3D printers. Dit probleem ontstaat bij fused deposition modeling (FDM) als de lagen over elkaar geplaatst worden. Adobe heeft een manier bedacht om dat probleem op te lossen en daar een patent voor aangevraagd. De eerste 3D printers met deze software zullen naar verwachting dit jaar nog verschijnen. Adobe heeft meer ijzers in het vuur voor de 3D groeimarkt, zoals de nieuwste versie van Photoshop die is geoptimaliseerd voor 3D ontwerpen. Lees meer over het Adobe Smooth 3D printing patent via deze link.

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Avatar

Rob van den Braak

Printer’s devil (1964), phototypesetter, offsetprinter, teacher of graphic techniques, salesmanager, productmanager, trade journalist, founder of BlokBoek e-zine (2011). But above all husband, father, friend and lover of life in southern Spain (since 2010).

Groot technisch onderhoud

Aanstaande zaterdagnacht wordt onderhoud gedaan aan de volledige stroominfrastructuur in het datacenter waar onze server draait. Dat betekent dat vanaf ca. 16:00 tot zondagochtend 09:00 de website niet bereikbaar is. Excuses voor het ongemak.

In het komende najaar worden de trainingen weer hervat in Turnhout en Haarlem. Kijk voor het actuele aanbod op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK