Adobe vernieuwt de mogelijkheden van PDF

Adobe kondigt verschillende nieuwe functionaliteiten aan binnen Adobe Document Cloud, die de mogelijkheden van PDF fors uitbreiden.

Vorig jaar zijn er alleen al met de producten van Adobe meer dan 200 miljard PDF’s geopend. PDF is een essentieel onderdeel van werk geworden, omdat het format gebruikers toegang geeft tot informatie uit contracten, boeken, financiële overzichten, creatieve ontwerpen en alles daartussenin.

Adobe introduceert nu een geheel nieuwe Acrobat DC met een centrale documenten-hub en verschillende gekoppelde mobiele apps, waarmee gebruikers op verschillende apparaten PDF’s kunnen maken, delen en reviewen. Nieuwe features zijn onder meer een nieuwe service voor betere documentbeoordelingen, touch-functionaliteit voor tablets en nieuwe Adobe Sensei-functionaliteiten, waarmee gebruikers van Adobe Scan en Acrobat DC kunstmatige intelligentie aan het werk kunnen zetten, waardoor ze minder tijd kwijt zijn aan repetitieve taken. Elke abonnee van Acrobat DC of Creative Cloud kan vanaf nu ook eenvoudig documenten verzenden voor ondertekening via Adobe Sign.

Vernieuwd PDF deel en review-proces
Adobe vernieuwt het content review-proces met nieuwe updates in Acrobat DC, waarmee er tegelijkertijd feedback gegeven kan worden door een willekeurig aantal reviewers, vanaf verschillende apparaten. De gebruiker kan een PDF snel delen en bijhouden wie het heeft geopend, of content verspreiden met een aantal personen en automatische herinneringen instellen om goedkeuringen op schema te houden. Reviewers kunnen eenvoudig commentaar geven en aanpassingen maken in het document, waarmee gebruikers talloze e-mails omzeilen en het proces efficiënter wordt, zo beweert Adobe.

Acrobat DC basisweergave
Een volledig opnieuw ontworpen basisweergave bij de Acrobat DC desktop app, de Acrobat Reader mobiele app en de Adobe Document Cloud web app, fungeert als centrale hub voor alle PDF-activiteiten en biedt een overzicht van inkomende en uitgaande taken, zoals documenten die met zijn gedeeld voor feedback of waar een handtekening voor nodig is. Met Acrobat Pro DC kan een gebruiker een rapport op de telefoon bekijken, een voorstel op je tablet bijwerken of feedback toevoegen aan een presentatie in de browser.

Beschikbaarheid
Nieuwe Adobe Acrobat DC-tools en -diensten zijn vanaf nu beschikbaar met een Acrobat DC abonnement. Creative Cloud abonnees met een All Apps plan hebben ook toegang tot Acrobat DC. Updates voor Scan, Acrobat Reader DC en Sign zijn ook vanaf nu beschikbaar.

De Redactie

Blokboek.com brengt dagelijks nieuws en achtergronden over de communicatie-industrie. Hoewel de makers hun roots hebben in de grafische industrie richt Blokboek.com zich uitdrukkelijk op alle mogelijke vormen van moderne communicatie. Blokboek.com geldt dan ook als informatie- en inspiratiebron voor professionals die zich bezighouden met de productie en de creatieve toepassingen van communicatie-uitingen. De mensen achter Blokboek.com zijn journalisten met hart voor het communicatievak.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK