Adobe CC 2015: Sync & Stockphoto integratie plus nieuwe slimme functies en snelheidswinst bij alle programma’s

Adobe CC 2015Adobe heeft zijn 2015 versie van Creative Cloud uitgebracht. Naast nieuwe slimme functies in programma’s als InDesign, Photoshop en Illustrator zijn de belangrijkste toevoegingen de integratie van synchronisatie en stockphoto functies. Met Creative Sync kun je nu alle files, photos, fonts, vector graphics, brushes, colors, settings, metadata en stock images van een opdracht delen met alle programma’s binnen Adobe CC. Stock Images is de nieuwe service van Adobe waarmee je, met korting, stock photos kunt aanschaffen. De lijst met aanvullingen en verbeteringen in de CC programma’s is lang. Snelheid zal voor de meeste gebruikers de grootste winst zijn van deze voor CC abonnees gratis update. De snelheidswinst komt door de integratie van de Mercury Graphics Engine waarmee je bijvoorbeeld volgens Adobe in Photoshop 120% sneller de eindresultaten van bewerkingen kunt zien. Mercury is de techniek die Adobe ook gebruikt in zijn nieuwste lijn raster image processor en daar zorgt voor snelle verwerking van complexe opdrachten met bijvoorbeeld variabele data of ingewikkelde transparante lagen.

Hopelijk is ook het downloaden van Creative Cloud onderdelen via CC installer verbeterd, want na drie weken vruchteloos proberen en tientallen help forum tips uit proberen hebben wij nog steeds Photoshop CC niet kunnen installeren! Ook dit soort problemen of weet je mogelijke oplossingen? Laat het ons weten!

Rob van den Braak

Printer’s devil (1964), phototypesetter, offsetprinter, teacher of graphic techniques, salesmanager, productmanager, trade journalist, founder of BlokBoek e-zine (2011). But above all husband, father, friend and lover of life in southern Spain (since 2010).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK