PostNL heeft tekort aan bezorgers voor vijf dagen in de week en wil nu Postwet aanpassen

De Postwet verplicht PostNL om gedurende 5 dagen post te bezorgen en wel binnen 24 uur na ontvangst van de afzender. CEO Herna Verhagen zegt nu dat dat steeds moeilijker wordt in een krimpende markt voor brieven.

Postnl Logo

De omzet van PostNL op het gebied van brievenpost is al jaren dalende. Toch zegt het bedrijf brieven nog rendabel te kunnen blijven bezorgen en bezuinigt daarbij kennelijk niet op personeel, getuige het feit dat die afdeling 1000 vacatures heeft openstaan.

Volgens Verhagen lukt het niet om uit talloze doelgroepen voldoende personeel te werven, ook niet bij het ‘aantrekkelijke’ aanbod meteen een vast contract aan te bieden

PostNL zegt 90% van alle bedrijven binnen de kaders van de Postwet op tijd te kunnen bezorgen, maar de norm is 95%. Je hebt dan twee mogelijkheden, de norm aanpassen of afstappen van vijf dagen. CNV reageerde vanochtend in de media verbolgen op het voorstel om de wet aan te passen en zegt: “Dit is de wereld op zijn kop.” CNV is in haar houding zeer stellig en zegt dat het bedrijf er kennelijk meer belang aan hecht dat de aandeelhouders tevreden worden gehouden in plaats van een gepaste dienstverlening aan te bieden.

Bronnen (volledig herschreven en ingekort): diverse landelijke media

Peter Luit

Peter Luit schrijft graag over innovaties in de gehele crossmediale bedrijfskolom. Echter altijd met een knipoog naar print.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK