Het einde van drukkers die niets extra´s leveren is nabij

Offsetpersen die 18.000 druks per uur maken en 40 opdrachten per dag kunnen maken, digitale rotatiepersen die honderden meters per uur bedrukken, groot formaat printers die met stilstaande koppen gigantische vellen bedrukken, het zijn allemaal nagels aan de doodskist van drukkers die niets extra’s bieden. Deze nieuwe generatie productieve afdruksystemen gekoppeld aan geautomatiseerde end-to-end workflows zullen zoveel opdrachten wegzuigen dat drukkers die niet extra’s bieden gedoemd zijn hun bedrijf te sluiten. Wat zijn de extra’s die ze kunnen bieden? Het lijkt er op dat persoonlijke aandacht en echte service de oplossing zijn, meedenken met klanten on de beste manier te vinden om effectief content te distribueren is de basis voor succes. Dat betekent ook niet alleen aan papier te denken, maar digitale vormen van content in te zetten. Als je dan ook nog gebruik maakt van de gratis sociale media mogelijkheden en web gebaseerde marketing gereedschappen dan hoef je niet bang te zijn van 24/7 werkende productie monsters. Je kunt ze zelfs gebruiken om je eigen productiemogelijkheden aan te vullen, want hun prijzen zullen onder druk staan om die monsters te vullen en ze kunnen nooit de hele markt bewerken. Rest nog de uitdaging om klanten te laten zien wat je meerwaarde als meedenkende drukker/creatieve communicatiemaker is.

 

 

Lithrone GX40

HP Indigo 7800 6800 duoDe nieuwe generatie offset persen zoals de Komori Lithrone SX40 met 18.000 druks/uur en de productieve versie van de Indigo zullen veel opdrachten op slokken.
Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Avatar

Rob van den Braak

Printer’s devil (1964), phototypesetter, offsetprinter, teacher of graphic techniques, salesmanager, productmanager, trade journalist, founder of BlokBoek e-zine (2011). But above all husband, father, friend and lover of life in southern Spain (since 2010).

Door het coronavirus zijn voorlopig alle trainingen gecancelled. VIGC biedt een selectief deel van haar trainingen momenteel digitaal aan. Bekijk het aanbod op de website van het VIGC.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK