Xerox voegt extra mogelijkheden toe aan iGen 5

Xerox kondigt twee nieuwe optionele uitbreidingen toe aan de iGen 5: extra lang (XLS) en fluorescerend gele toner.

“Deze extra mogelijkheden vergroten voor onze klanten de veelzijdigheid, productiviteit en schaalbaarheid van de investering in de iGen 5. Alles bij elkaar genomen maken deze opties de iGen 5 de meest veelzijdige losbladkleurenproductiepers in de markt,” volgens Tracey Koziol, senior vice president Global Offerings, Xerox.

XLS optie

Op de iGen 5 kan je met de XLS-optie printen tot 88,9 cm. Door het grotere formaat passen er meer pagina’s op een vel en dit levert meer productiviteit op, tot wel 25 procent. Grafimediabedrijven kunnen hun klanten meer keuze bieden door speciaal drukwerk te maken, zoals: vierluiken, brochures, boekkaften, banners, panorama kunstwerken, etc.

Vijfde station

Met het optionele vijfde station kunnen iGen 5-gebruikers nu ook fluorescerend geel kiezen, net als oranje, groen, blauw, wit en transparant. “We optimaliseren de manier waarop kleuren worden geprint voortdurend. Als pionier in toner en kleurtechnologie ontwikkelen we nieuwe mogelijkheden die meer bieden dan het gebruikelijke drukwerk, zonder in te boeten op productiviteit of kwaliteit. Het fluorescerend geel voor de iGen 5 is daar een voorbeeld van,” voegt Koziol toe.

Two new optional capabilities for the iGen® 5: the extra-long sheet (XLS) and Fluorescent Yellow Dry Ink

Met de geboden extra mogelijkheden kunnen effecten in het drukwerk gebracht worden als vloeiende beelden, spotvernisaccenten en watermerken. Speciaal als je het onder UV-licht houdt kan je met deze toner ook hoogwaardige printopdrachten maken, zoals veiligheidsalerts en drukwerk wat goed moet opvallen, zoals bij: boekomslagen, kartonnen dozen, direct mailingen en brochures. Als je speciale effecten print, zorgt Xerox FreeFlow® Core ervoor dat de workflow bij verschillende printopdrachten naadloos verloopt.

De nieuwe mogelijkheden hebben Xerox twee ‘RED HOT Technology’ awards van de Association for Print Technologies opgeleverd. Deze Xerox RED HOT technologies zijn te zien op de Amerikaanse grafische vakbeurs PRINT 19, stand 1510 in Chicago, van 3 tot
5 oktober a.s. De iGen 5 met XLS en de fluorescerend gele toner zijn op korte termijn beschikbaar in Nederland.

bron: persbericht Xerox

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

De Redactie

Blokboek.com brengt dagelijks nieuws en achtergronden over de communicatie-industrie. Hoewel de makers hun roots hebben in de grafische industrie richt Blokboek.com zich uitdrukkelijk op alle mogelijke vormen van moderne communicatie. Blokboek.com geldt dan ook als informatie- en inspiratiebron voor professionals die zich bezighouden met de productie en de creatieve toepassingen van communicatie-uitingen. De mensen achter Blokboek.com zijn journalisten met hart voor het communicatievak.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK