Ricoh Europe benoemt Nicola Downing tot Chief Executive Officer (CEO)

Nicola Downing is de nieuwe CEO van Ricoh Europe. In die rol is ze verantwoordelijk voor de algehele prestaties en de strategische richting van het bedrijf en zijn dochterondernemingen. Ze volgt David Mills op, die deze rol sinds 2014 vervulde.

Nicola Downing

Nicola Downing trad in 2005 in dienst bij Ricoh Europe. Meest recentelijk vervulde ze de rol van Chief Operating Officer (COO), waar ze verantwoordelijk was voor de dagelijkse administratieve en operationele activiteiten van het bedrijf. Alle dochterondernemingen van Ricoh in Europa, het Midden-Oosten en Afrika, evenals de verkoop en logistiek, rapporteerden aan Nicola Downing. Eerder was ze de Chief Financial Officer (CFO) van het bedrijf.

Digitale dienstverlening

David Mills, die sinds 2008 werkzaam is bij de Ricoh Group, blijft bij Ricoh Europe als voorzitter. Hij gaat zich richten op het verder versterken van de digitale dienstverlening, waarbij hij gebruik maakt van zijn ervaring om het managementteam van Ricoh Europe te begeleiden en adviseren.

David Mills: “Ik ben erg blij met Nicola’s welverdiende benoeming tot CEO en weet dat Ricoh Europe in de allerbeste handen is. Ik kijk ernaar uit om verder samen te werken met Nicola en het team, ter ontwikkeling van het bedrijf.” Nicola Downing: “Ricoh Europe is een toonaangevend bedrijf op het gebied van digitale dienstverlening. Ik ben er trots op dat ik de transitie van Ricoh naar een Digital Services Company mag begeleiden. De toewijding en het talent van onze mensen is wat ons onderscheidt. Ik kijk ernaar uit om onze klanten te blijven helpen met nieuwe manieren van werken en het versnellen van hun digitale transformatie.”

Bron: persbericht Ricoh

De Redactie

Blokboek.com brengt dagelijks nieuws en achtergronden over de communicatie-industrie. Hoewel de makers hun roots hebben in de grafische industrie richt Blokboek.com zich uitdrukkelijk op alle mogelijke vormen van moderne communicatie. Blokboek.com geldt dan ook als informatie- en inspiratiebron voor professionals die zich bezighouden met de productie en de creatieve toepassingen van communicatie-uitingen. De mensen achter Blokboek.com zijn journalisten met hart voor het communicatievak.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK