Bestedingen Out-Of-Home reclame nemen verder toe

De bestedingen aan OOH lieten in het 4e kwartaal van 2021 een forse groei zien (+32%). Over het hele jaar steeg de OOH-omzet met 22%, terwijl de totale markt met 10% groeide t.o.v. het jaar ervoor.

Out Of Home

De groei van OOH werd veroorzaakt door zowel meer adverteerders als door een groter budget per adverteerder. Dit zijn de resultaten van het onderzoek naar mediabestedingen dat Nielsen in maart presenteerde.

Unilever weer grootste OOH-adverteerder in 2021.

Van alle branches heeft retail het grootste aandeel in de bruto mediabestedingen voor out-of-home. In 2021 was dat 22%, een jaar eerder krap 20%. Dit groeiende aandeel komt vooral omdat de bestedingen vanuit horeca, toerisme en recreatie nog achterbleven als gevolg van de aanhoudende corona-maatregelen voor deze sector. 

Bron: Outreach

De Redactie

Blokboek.com brengt dagelijks nieuws en achtergronden over de communicatie-industrie. Hoewel de makers hun roots hebben in de grafische industrie richt Blokboek.com zich uitdrukkelijk op alle mogelijke vormen van moderne communicatie. Blokboek.com geldt dan ook als informatie- en inspiratiebron voor professionals die zich bezighouden met de productie en de creatieve toepassingen van communicatie-uitingen. De mensen achter Blokboek.com zijn journalisten met hart voor het communicatievak.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK