Ricoh-topman: ‘print beyond the page’

David Mills

David Mills

‘Print isn’t dead’ roept iedereen die de grafische industrie een warm hart toedraagt als reactie op het idee dat digitalisering het einde betekent voor drukwerk. Zo ook David Mills, ceo van Ricoh. Maar in een kort, helder statement op LinkedIn geeft Mills ook de grafische industrie zelf iets om over na te denken. Print verdwijnt niet, print vermenigvuldigd zich via verschillende media. Want ‘print is meer dan inkt op papier’, stelt Mills. De mogelijkheden van print ‘beyond the page’ zijn groot, denk aan textiel, metaal, kunststof en 3D-printen. Was dit voorheen het terrein van gespecialiseerde bureaus, door de snel ontwikkelende technologie komt dit binnen het bereik van veel grafische bedrijven.
Gaan ‘gewone’ grafische bedrijven in de toekomst meer dan alleen papier bedrukken? Het lijkt in ieder geval verstandig om als grafisch ondernemer die mogelijkheid serieus te overwegen.
Bron: LinkedIn

 


 

 

 

 

Arthur Lubbers

Arthur Lubbers, freelance journalist/tekstschrijver, schrijft zowel commerciële teksten als journalistieke artikelen, voor print en online. De liefde voor grafimedia en communicatie is sinds zijn tijd als vakredacteur bij Uitgeverij Compres nooit meer verdwenen, zo blijkt uit zijn blogs, tweets en artikelen. Ook te vinden op www.arthurlubbers.nl.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK