Nieuwe tijdschrift-app Maggy

maggyDe Nederlandse start up Maggy is deze week op de markt gebracht. Via deze mobiele app kunnen lezers alle artikelen van 30 gerenommeerde tijdschriften lezen van grote uitgevers als Hearst, WPG en New Skool Media, waaronder Vrij Nederland, Runner’s World, Cosmopolitan, Quote, Men’s Health, Kijk, Vorsten, etc. Maggy zegt in gesprek te zijn met ander uitgeverijen, zodat zij het aanbod aan tijdschriften kan uitbreiden. Met de Maggy-app zouden artikelen ook op een smartphone veel prettiger leesbaar zijn dan voorheen, waarbij de lezer moet in- en uitzoomen bij een pdf. De app is gratis te downloaden voor iOS en de Android-versie zou snel volgen.

Uitgeefmodel
Het is een nieuw uitgeefmodel. De lezer betaalt een vast bedrag van 5,99 euro per maand voor dit all you can read-concept. De uitgever verdient meer naarmate de artikelen beter gelezen worden. Maggy meet welke artikelen, hoe lang, worden gelezen en van de inkomsten gaat 70% naar de uitgevers.

Content shoppen
Maggy doet sterk denken aan Blendle dat een vergelijkbare dienst aanbiedt, hoewel de lezer daar per artikel betaalt. Beide online kiosken passen meer bij de nieuwe manier van consumptie van content. Voorheen bepaalde de uitgever met zijn tijdschrifttitel wat de lezer te lezen kreeg, nu shopt de lezer op een online platform bij verschillende titels en kiest zelf de voor hem interessante, relevante content.
Bron: marketingtribune


 

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Avatar

Arthur Lubbers

Arthur Lubbers, freelance journalist/tekstschrijver, schrijft zowel commerciële teksten als journalistieke artikelen, voor print en online. De liefde voor grafimedia en communicatie is sinds zijn tijd als vakredacteur bij Uitgeverij Compres nooit meer verdwenen, zo blijkt uit zijn blogs, tweets en artikelen. Ook te vinden op www.arthurlubbers.nl.

In het komende najaar worden de trainingen weer hervat in Turnhout en Haarlem. Kijk voor het actuele aanbod op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK