Lezersprofiel: digitaal versus papier

Wie zijn de papieren lezers en wie zijn de digitale lezers? Dat willen marketeers natuurlijk weten en dus is dit onderzoeksrapport Media:Tijd interessant. Hieruit is het profiel van de digitale (en papieren lezer) af te leiden.
De typische digitale lezer is dus een man van 45 jaar die met zijn gezin in de grote stad woont. Ten opzichte van de papieren lezer is de digitale lezer namelijk:

  • vaker een man
  • jong: de gemiddelde leeftijd van de digitale lezer is 45 jaar; de papieren lezer is gemiddeld 53 jaar oud
  • hoger opgeleid; het gemiddelde opleidingsniveau van de digitale lezer is HAVO; de papieren lezer heeft gemiddeld MBO-niveau
  • komt vaker uit een van de drie grote steden (waar relatief meer digitaal wordt gelezen)
  • heeft vaker een gezin (binnen gezinnen wordt meer digitaal gelezen dan van papier; bij 1 of 2 persoonshuishoudens wint papier het van digitaal)tablet

Bron: platformcontent.nl

Lees ook: Consument leest meer digitaal, minder van papier

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Avatar

Arthur Lubbers

Arthur Lubbers, freelance journalist/tekstschrijver, schrijft zowel commerciële teksten als journalistieke artikelen, voor print en online. De liefde voor grafimedia en communicatie is sinds zijn tijd als vakredacteur bij Uitgeverij Compres nooit meer verdwenen, zo blijkt uit zijn blogs, tweets en artikelen. Ook te vinden op www.arthurlubbers.nl.

De trainingen voor het eerste half jaar van 2021 worden wederom online worden gegeven. Kijk voor het huidige aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK