Lumejet: Printen met licht en zonder raster om de volledige toonweergave en kleuromvang van een digitaal beeld op papier te krijgen

Nu inkjetprinters meer kleuren en details kunnen weergeven dan onze ogen kunnen verwerken, kun je je afvragen of digitaal afdrukken nog verbeterd kan worden. Lumejet denkt van wel. Het bedrijf ontwikkelde een systeem dat met licht de volledige toonweergave en kleuromvang van een digitaal beeld op fotografische papier kan schrijven. Dankzij een kop met 288 Light Emitting Diodes kan een Lumejet printer de fijnste details en de moeilijkste PMS kleuren schrijven op standaard zilver halogenide fotografisch papier. De eerste Lumejet printer die op de laatste DRUPA als concept getoond werd en nu beschikbaar is, De S200, heeft een maximaal formaat van 1000 x 305 mm en een snelheid van 200 A4 pagina’s per uur. Het is een compleet systeem, inclusief de noodzakelijk ontwikkelmachine dat ingezet kan worden voor het produceren van topkwaliteit fotoboeken of andere opdrachten die om een maximale afdrukkwaliteit vragen.

Rob van den Braak

Printer’s devil (1964), phototypesetter, offsetprinter, teacher of graphic techniques, salesmanager, productmanager, trade journalist, founder of BlokBoek e-zine (2011). But above all husband, father, friend and lover of life in southern Spain (since 2010).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK