Resultaten Bpost boven verwachting

De prestaties van het tweede kwartaal van Bpost zijn opnieuw boven verwachting: “Sterke pakjesvolumes in Belgium en Cross-Border, samen met veerkrachtige postinkomsten, leveren solide kwartaal op ondanks uitdagende marktomstandigheden en de impact van het compliance onderzoek.”

Enkele resultaten:

  • De bedrijfsopbrengsten van de groep bedragen 1.027,6 mEUR, in lijn met vorig jaar (-0,8%).
  • De aangepaste EBIT van de groep bedraagt 68,7 mEUR (marge van 6,7%), een daling van -16,8%. De gerapporteerde EBIT van de groep bedraagt 65,5 mEUR.
  • De pakjesvolumes stegen met +7,8% en de prijs-/mix-impact bedroeg +5,3%, in België.
Bpost Cijfers 2e Kwartaal

Philippe Dartienne, CEO a.i. van Bpostgroup: “Terwijl onze activiteiten in Belgium en Eurasia uitstekend en boven de verwachtingen presteren, wordt Noord-Amerika momenteel geconfronteerd met een zwakker economisch klimaat. (…) In België hebben we met de sociale partners overeenstemming bereikt over een collectieve arbeidsovereenkomst voor 2023-2024, met aandacht voor het welzijn van onze mensen en de aantrekkelijkheid van de jobs op het terrein. Daarnaast hebben we belangrijke mijlpalen bereikt in de expansie van onze e-commerce logistiek en onze inspanningen inzake duurzaamheid, zoals de opening van een nieuw geavanceerd fulfilmentcentrum in Groningen voor Radial Nederland, de officiële lancering van een ultramoderne gerobotiseerde site voor Active Ants UK en de symbolische mijlpaal van 1000 e-vans in ons binnenlands wagenpark. ​Onze focus ligt nu op het derde kwartaal, in afwachting van de uitkomst van de aanbesteding voor de persconcessie en het krijgen van een duidelijker beeld van de financiële gevolgen van het lopende compliance onderzoek, dat de huidige onzekerheid rond de Bpostgroup aanzienlijk zal verminderen.”

Jolanda van Drie

Bedrijfsjournalist, freelance redacteur voor Blokboek en Printmedianieuws en communicatie- en marketingmanager bij IT bedrijf Prindustry (Haarlem).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK