Recyclingpercentage van 70,5% voor papierketen

Uit het laatste rapport van de European Paper Recycling Council (EPRC) blijkt dat de waardeketen voor papier nog steeds op koers ligt om in 2030 een papierrecyclingpercentage van 76% te bereiken. Dit is nu al beter dan elk ander materiaal op het gebied van recycling en het zet de standaard voor de rest van de wereld. Aldus de Europese vereniging die de papierindustrie (Cepi) vertegenwoordigt.

Cepi

De papierketen heeft een recyclingpercentage van 70,5% bereikt in 2022. Dit daalde ten opzichte van 2021, zij het met minder dan één procentpunt. Deze evolutie wordt, naast de lagere productie, verklaard door de recordhoge elektriciteits- en gasprijzen die de papierrecyclagefabrieken onevenredig hard hebben getroffen. Met het huidige recyclingpercentage van 70,5% ligt Europa nog steeds ver voor op de rest van de wereld, met een gemiddeld wereldwijd recyclingpercentage van 59,9% in 2021.

Andrea Orallo – Voorzitter EPRC (Europese Raad voor Papierrecycling): “Gezien de impact die de energiecrisis op onze waardeketens heeft gehad, is het huidige recyclingpercentage het resultaat van enorme inspanningen en investeringen van de afgelopen decennia. In 1991 bedroeg het recyclingpercentage slechts 40%! Met dit rapport, dat jaarlijks wordt uitgebracht, is het voor beleidsmakers eenvoudig om te begrijpen hoe we hier zijn gekomen, maar ook wat er nodig is om onze ambitieuze doelen te bereiken.”

Download het monitoringrapport 2022 van het EPRC.

Jolanda van Drie

Bedrijfsjournalist, freelance redacteur voor Blokboek en Printmedianieuws en communicatie- en marketingmanager bij IT bedrijf Prindustry (Haarlem).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK