XAAR breidt Versatex-assortiment voor etiketten en verpakkingen

Xaar heeft zijn Versatex Printbar gelanceerd, waarmee gespecialiseerde producenten van etiketten en flexibele verpakkingen digitaal de hoogste opaciteit witten en kleuren kunnen printen en een breed scala aan functies aan hun bestaande persen kunnen toevoegen.

Xaar Versatex Printbar

De nieuwe Versatex Printbar bouwt voort op de vorig jaar gelanceerde Versatex Print Engine en Evaluation Kit en biedt een opaciteit van 82 procent bij 50 meter per minuut, waarmee de meest briljante witten en levendige kleuren voor etiketten en verpakkingen worden bereikt.

Gestructureerde en high-build printeffecten, vernissen, folies en massapersonalisatie worden allemaal beschikbaar met de Versatex Printbar, die zowel kan worden geïntegreerd in nieuwe machineconfiguraties als achteraf kan worden geïnstalleerd op bestaande persen.

Flexibel

De Versatex Printbar heeft een volledig geïntegreerde en flexibele besturingskast waarin alle benodigde elektronica en bedieningselementen zijn ondergebracht en die gemakkelijk op maximaal vijf meter afstand kan worden geplaatst voor eenvoudige bediening en toegang.

Graham Tweedale, Chief Operating Officer bij Xaar, zei: “We zijn verheugd om de Printbar toe te voegen aan het Xaar Versatex-assortiment, omdat het OEM’s en integrators in staat stelt om te profiteren van onze bewezen inkjettechnologie die klaar is voor de markt, zonder verdere ontwikkelingskosten. De hoogste opaciteit digitale witten en kleuren, naast de nieuwste high-build print en visuele verfraaiingen, kunnen nu eenvoudig worden toegevoegd aan bestaande persen, wat tijd, energie en geld bespaart in een reeks van zelfklevende label- en flexibele verpakkingstoepassingen.”

De Redactie

Blokboek.com brengt dagelijks nieuws en achtergronden over de communicatie-industrie. Hoewel de makers hun roots hebben in de grafische industrie richt Blokboek.com zich uitdrukkelijk op alle mogelijke vormen van moderne communicatie. Blokboek.com geldt dan ook als informatie- en inspiratiebron voor professionals die zich bezighouden met de productie en de creatieve toepassingen van communicatie-uitingen. De mensen achter Blokboek.com zijn journalisten met hart voor het communicatievak.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK