RICOH Pro™ C9500 volgt het ‘9200’ model op

De RICOH Pro™ 9500 is de opvolger van de populaire RICOH Pro™ C9200. Gebruikers kiezen uit verschillende automatiseringsopties, waardoor er minder handmatige handelingen nodig zijn bij het uitvoeren van printtaken.

Ricoh 9500

De nieuw ontwikkelde RICOH GC OS engine controller (Graphic Communications Operating System) introduceert verbeteringen voor operationeel en onderhoudsbeheer. Het heeft een groter scherm met een gebruiksvriendelijke interface. De controller is compatibel met externe diagnosesystemen en onderhoudsprogramma’s. Gebruikers hebben toegang tot de printer vanaf een pc of tablet. Instellingen kunnen op afstand worden beheerd.

De zogenoemde Auto Color Diagnosis Unit automatiseert drie bedrijfskritische checks in drukwerk: kwaliteit, registratie en kleurmanagement. Dit levert optimale nauwkeurigheid op.

Gabriëlle Impens, Senior Product Markteer, Ricoh Nederland, zegt: “De nieuwe Pro C9500 zorgt voor een sprong voorwaarts in productietechnologie. Het systeem is speciaal ontworpen om grafimediabedrijven en centrale repro-afdelingen in staat te stellen hun productiecapaciteit uit te breiden. De mogelijkheden van het systeem worden verder ondersteund door een reeks softwareopties. Bijvoorbeeld RICOH TotalFlow Supervisor™, RICOH TotalFlow Production Manager en RICOH FusionPro, waarmee klanten de effectiviteit van hun producten en het rendement op hun investering kunnen maximaliseren.”

Het RICOH Pro C9500 losblad digitale kleurenproductiesysteem is vanaf september beschikbaar in Europa.

De Redactie

Blokboek.com brengt dagelijks nieuws en achtergronden over de communicatie-industrie. Hoewel de makers hun roots hebben in de grafische industrie richt Blokboek.com zich uitdrukkelijk op alle mogelijke vormen van moderne communicatie. Blokboek.com geldt dan ook als informatie- en inspiratiebron voor professionals die zich bezighouden met de productie en de creatieve toepassingen van communicatie-uitingen. De mensen achter Blokboek.com zijn journalisten met hart voor het communicatievak.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK