Ook Ricoh wordt grootformaat speler

Vanaf januari 2014 is de volledig nieuwe Ricoh Pro L4100-serie grootformaat-latexprinters verkrijgbaar. De roll-to-roll grootformaatprinter is leverbaar in de breedte 130 cm (53 inch) of 160 cm (63 inch) en ondersteunt zeven kleuren in diverse configuraties: CMYK plus oranje, groene en witte inkt. De Ricoh Pro L4160 en de L4130 leveren hoge printproductiviteit en -kwaliteit door technologische innovaties zoals de piëzo-elektrische printkoppen van Ricoh. Door het gebruik van latexinkt op waterbasis en een lager energieverbruik worden de milieueffecten verder verminderd.

ProL4100_angle_t_76-66785

De latexinkt van de Ricoh Pro L4100 is een geurloze inkt op waterbasis met een laag gehalte vluchtige organische stoffen (VOS). Door de lage hardingstemperatuur van 60 °C droogt de inkt snel en kan nagenoeg direct met de nabewerking gestart worden. Ook kan afgedrukt worden op een groot aantal hittegevoelige media zonder deze te beschadigen. De media waarop kan worden geprint, zijn onder andere pvc, zeildoek, synthetisch papier, gecoat en niet-gecoat papier, folie en textiel. Daarnaast kunnen lichtere media worden gebruikt, waardoor kosten worden teruggebracht. Ricoh voegt continu compatibele media toe middels haar programma voor het samenstellen en testen van media.

 

Marco den Engelsman

Journalist, fotograaf en communicatiespecialist. Gelooft in de kracht van een mix van media. Een beeld zegt meer dan duizend woorden, maar is altijd krachtiger in combinatie met mooie woorden. En een mix van media versterkt elke boodschap. Met PRStory komen alle media samen. Een krachtig PR-verhaal met tekst, beeld, fotografie en video dat leidt tot onmiddellijke actie. Bezoek PRstory.nl voor voorbeelden.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK