2500 euro subsidie voor begeleiding werkleerplaats

Overweeg je iemand een werkleerplaats aan te bieden of volgt een medewerker al een mbo opleiding in de beroepsbegeleidende leerweg (bbl)? Via de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) is tussen nu en 15 september 2023 17.00 uur een eenmalige subsidie voor tegemoetkoming in de begeleidingskosten aan te vragen (partnerbijdrage).

Goc Logo 2012 Blauw

De hoogte van de subsidie hangt af van het aantal weken waarin de student begeleid is in een studiejaar. Doordat het aantal begeleidingsweken achteraf vastgesteld kan worden, wordt de subsidie pas aan het einde van een school- of studiejaar aangevraagd. Meer informatie is te vinden op de website van de RVO. 

Stimuleringsregeling BBL

Naast deze overheidsregeling kent de grafimediabranche ook een ‘Stimuleringsregeling BBL’ van het A&O Fonds Grafimediabranche. Het doel is de instroom van leerlingen in printmediaberoepen te stimuleren. KVGO leden kunnen éénmalig aanspraak maken op deze subsidie per student. Voor 2023 is de hoogte van de subsidie vastgesteld op € 2.500,-. 

De Redactie

Blokboek.com brengt dagelijks nieuws en achtergronden over de communicatie-industrie. Hoewel de makers hun roots hebben in de grafische industrie richt Blokboek.com zich uitdrukkelijk op alle mogelijke vormen van moderne communicatie. Blokboek.com geldt dan ook als informatie- en inspiratiebron voor professionals die zich bezighouden met de productie en de creatieve toepassingen van communicatie-uitingen. De mensen achter Blokboek.com zijn journalisten met hart voor het communicatievak.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK