Regels rondom vakantiekrachten

Het KVGO vatte de belangrijkste regels samen voor het tijdelijk aannemen van vakantiekrachten in de huidige periode. Veelal zijn dat jeugdige scholieren en studenten. Voor hen gelden bepaalde regels.
De leeftijd is belangrijk voor de duur en de aard van het te verrichten vakantiewerk.

Vakantiekrachten

Op de website werden de regels gepubliceerd voor kinderen tot 16 jaar en tussen 16 en 18 jaar. Ten aanzien van beloningen gelden de reguliere cao-voorwaarden. Het inzetten van jongeren brengt specifieke risico’s met zich mee. Zorg er dan ook voor dat de risico-inventarisatie en evaluatie (RIE) op orde is.

Meer informatie is te vinden op de KVGO personeelswijzer. Het gehele artikel met alle voorwaarden is terug te vinden op de KVGO-website.

De Redactie

Blokboek.com brengt dagelijks nieuws en achtergronden over de communicatie-industrie. Hoewel de makers hun roots hebben in de grafische industrie richt Blokboek.com zich uitdrukkelijk op alle mogelijke vormen van moderne communicatie. Blokboek.com geldt dan ook als informatie- en inspiratiebron voor professionals die zich bezighouden met de productie en de creatieve toepassingen van communicatie-uitingen. De mensen achter Blokboek.com zijn journalisten met hart voor het communicatievak.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK