Reed Exhibitions tevreden over nieuwe opzet Viscom

Gecombineerde beurzen, een trend waaraan niet valt te ontkomen. Het wordt steeds moeilijker bezoekers te trekken voor beurzen met slechts één specifiek aandachtspunt. Combineren lijkt het antwoord te geven op afnemende bezoekersaantallen.

Koop een kaartje voor één beurs en loop ook even bij de andere beurzen naar binnen, je weet nooit. Viscom leek afgelopen week in die opzet te zijn geslaagd. Naar eigen zeggen 30% meer bezoekers tijdens deze editie. Over de kwaliteit van de ‘overlopers’ wordt echter niet gesproken in de gepubliceerde persberichten. Viscom werd samen met de textielbeurs PromoTex en de relatiegeschenkenbeurs PSI georganiseerd.

Natuurlijk zijn de drie titels marketing- en sales  gerichte beurzen. Samen waren de titels goed voor zo een 1000 exposanten. En dat is natuurlijk wel de moeite van het bezoeken waard. Reed Exhibitions is tevreden over de combinatie van de titels. Natuurlijk is de omvang niet te vergelijken met een titel als Drupa. In Düsseldorf namen de drie titels ‘slechts’ 6 hallen in beslag. Viscom zelf leverde 13 exposanten in en kromp dus iets, van 197 naar 185. Dat betekende dat de twee ‘aangeschoven’ titels verreweg de meeste standhouders leverden.

Qua bezoekers hadden de drie titels niet te klagen. In 2017 haalde Viscom 7231 bezoekers binnen, dit jaar 9.647. PromoTex Expo scoorde flink met 13.217 bezoekers, waarvan bijna de helft van buiten Duitsland kwam. De relatiegeschenkenbeurs PSI scoorde met 17.602 bezoekers iets hoger dan vorig jaar, toen er 17.342 naar de beurs kwamen. De volgend gecombineerde editie vindt opnieuw plaats in Düsseldorf, van 7 tot en met 9 januari 2020.

De Redactie

Blokboek.com brengt dagelijks nieuws en achtergronden over de communicatie-industrie. Hoewel de makers hun roots hebben in de grafische industrie richt Blokboek.com zich uitdrukkelijk op alle mogelijke vormen van moderne communicatie. Blokboek.com geldt dan ook als informatie- en inspiratiebron voor professionals die zich bezighouden met de productie en de creatieve toepassingen van communicatie-uitingen. De mensen achter Blokboek.com zijn journalisten met hart voor het communicatievak.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK