Redacties DPG boos over eerder zakken krant

DPG Media wil de sluitingstijden van de Volkskrant en Trouw vervroegen. De redacties van de kranten reageren verbolgen, omdat het moederbedrijf “hiermee opnieuw bevestigt geen oog meer te hebben voor het belang van goede journalistiek”, meldt NRC.

Dpgmedia

Door het vervroegen van de sluitingstijden – op vrijdag worden de kranten dan om 19.15 uur gedrukt en op de andere doordeweekse dagen om 21.45 uur – kan nieuws uit de (latere) avond niet meer in de krant worden meegenomen. Daarmee zakken de kranten een uur eerder dan nu.

De redacties eisen dat er een streep door dit plan gehaald wordt. “Het is onacceptabel en onuitvoerbaar”, aldus de voorzitters van de redactieraden van de Volkskrant en Trouw. Als de directie niet wil inbinden, dreigt de redactie met vervolgstappen, zoals een staking.

Het besluit hangt samen met een tekort aan bezorgers. Als de kranten eerder gedrukt worden, zou dat tot grotere en professionelere bezorgrondes leiden.

Bron: NU.nl dat ook onderdeel van DPG is.

Marco den Engelsman

Journalist, fotograaf en communicatiespecialist. Gelooft in de kracht van een mix van media. Een beeld zegt meer dan duizend woorden, maar is altijd krachtiger in combinatie met mooie woorden. En een mix van media versterkt elke boodschap. Met PRStory komen alle media samen. Een krachtig PR-verhaal met tekst, beeld, fotografie en video dat leidt tot onmiddellijke actie. Bezoek PRstory.nl voor voorbeelden.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK