Readly verwelkomt meer digitale leestitels

Readly heeft verschillende kindertitels van uitgever Blink toegevoegd aan haar portfolio. Bobo, Okki, Wild van Freek en National Geographic Junior zijn opgenomen in de categorie kinderen en nu beschikbaar voor Readly abonnees.

Readly Bink 2

Blink is de grootste Nederlandse uitgever van educatieve kindermerken en brengt via het Readly platform haar bekende titels Bobo, Okki, Wild van Freek en National Geographic Junior nu ook digitaal uit. “Onze magazines prikkelen de nieuwsgierigheid van kinderen en dagen hen uit in hun ontdekkingstocht van het leren. Door onze content digitaal beschikbaar te maken via Readly, kunnen kinderen overal onze magazines op verschillende apparaten lezen. Deze samenwerking stelt ons in staat om meer kinderen en hun families te bereiken en te inspireren”, zegt Renske Lamers, hoofdredacteur bij Blink.

Tegenwoordig neemt digitaal lezen voor zowel kinderen als het hele gezin toe en de mogelijkheid hiertoe kan zelfs voor kinderen met een lage leesmotivatie erg effectief zijn, blijkt uit eerder onderzoek van de Britse National Literacy Trust. Voor deze kinderen nam het leesplezier niet alleen toe bij het lezen op het scherm maar óók bij het lezen in een gedrukte vorm. Hierdoor kan digitaal lezen een weg bieden naar geletterdheid en lezen in het algemeen.

Jolanda van Drie

Bedrijfsjournalist, freelance redacteur voor Blokboek en Printmedianieuws en communicatie- en marketingmanager bij IT bedrijf Prindustry (Haarlem).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK