Digitale magazine app Readly publiceert duurzaamheidsrapport

De digitale magazine- en krantenapp Readly heeft zijn laatste duurzaamheidsrapport aangekondigd met inzichten in de ESG-prestaties van het afgelopen jaar. Het rapport laat zien dat Readly in 2023 90% van haar gestelde duurzaamheidsdoelen heeft gehaald.

Hoogtepunten zijn onder andere een toename van 5 procent in dagelijks actieve gebruikers op de app en een stijging van 12% in gebruikersbetrokkenheid. De prestaties sluiten aan bij het doel van Readly om de consumptie van journalistiek te verhogen en lezers in staat te stellen om vermaakt, geïnformeerd en betrokken te blijven. Het totale digitale lezen op Readly gedurende 2023 resulteerde in een geschatte vermindering van CO2-uitstoot overeenkomend met ongeveer 18.200 ton CO2e. Dit is een stijging van 10% ten opzichte van 2022.

Readly Climate Study 430x400 1

“We zijn blij om deze resultaten te zien van onze inspanningen op het gebied van duurzaamheid, in het bijzonder met betrekking tot het aanzetten van digitaal lezen. De voortdurende inzet van ons team zorgt ervoor dat onze abonnees op een milieuvriendelijke manier kunnen blijven genieten van een verscheidenheid aan kwaliteitsjournalistiek. We zullen ons product blijven ontwikkelen en mensen aanmoedigen om de content in de app te verkennen, en nog meer tijd met ons door te brengen’’, zegt Philip Lindqvist, CEO van Readly.

Andere prestaties omvatten een test lancering van audiofunctionaliteit en het uitbreiden van het portfolio van de beschikbare inhoud voor telefoonformaat. Deze initiatieven zijn gericht op het verbeteren van de flexibiliteit van de leeservaring, waardoor meer lezers meer mogelijkheden krijgen om toegang te krijgen tot kwaliteitsjournalistiek. Het enige doel dat niet werd bereikt volgens de evaluatie van 2023 betreft de uitstoot die werknemers met zich meebrachten met hun zakenreizen tussen de wereldwijde kantoren van Readly (+7%). 

Het Readly Duurzaamheidsverslag is beschikbaar op: https://corporate.readly.com/about-us/sustainability/

Jolanda van Drie

Bedrijfsjournalist, freelance redacteur voor Blokboek en Printmedianieuws en communicatie- en marketingmanager bij IT bedrijf Prindustry (Haarlem).

Laat een reactie achter

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK