Readly: papier en digitaal dichterbij in uitgeefland

De kloof tussen traditionele en digitale tijdschriften wordt kleiner, in het voordeel van uitgeverijen en lezers, stelt Readly.

Readly Marie Sophie Von Bibra 430x400 1

Uit het persbericht: “Kwalitatieve printmagazines zullen ongetwijfeld blijven bestaan, met een specifieke plaats in het uitgeverij-ecosysteem dat inmiddels erg veelzijdig is. Maar zelfs de meest traditionele uitgevers erkennen tegenwoordig de kansen die zich digitaal voordoen en integreren dit in hun aanbod. Vanuit hun standpunt zijn grotere economische en ecologische duurzaamheid en de mogelijkheid om een breder publiek te bereiken de eerste twee directe – en voor de hand liggende – voordelen.”

Om een voorbeeld te geven binnen Readly, het Europese abonnementsservice voor digitale tijdschriften en kranten met gebruikers in 50 landen dankzij overeenkomsten met 1200 uitgevers: in 2022 werden de nummers op het Readly-platform in totaal 146 miljoen keer gelezen; Nederlanders hebben twee miljoen negenhonderdduizend digitale publicaties gelezen, een kwart hiervan zijn voorgaande edities, waarvan de diepgaande inhoud zo ‘levend’ en actueel blijft. De categorie met de grootste leesstijging in 2022 was in Nederland ‘Reizen & Regionaal’. Op de tweede plaats stond de categorie ‘Creativiteit & DIY’. De meest gelezen tijdschriften door Nederlandse lezers in numerieke termen zijn die met betrekking tot ‘Beroemdheden & Amusement’. Donderdag rond 18.00 uur is populairste tijd om digitale tijdschriften te lezen, terwijl dit zondagochtend om 7.00 uur is voor kranten.

Jolanda van Drie

Bedrijfsjournalist, freelance redacteur voor Blokboek en Printmedianieuws en communicatie- en marketingmanager bij IT bedrijf Prindustry (Haarlem).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK