Readly alweer 2 jaar in Nederland actief

Readly is een Zweeds bedrijf gericht op het digitaal publiceren van tijdschriften. Zeg maar ‘spotify’ voor tijdschriften.

Readly

Van de 5000 beschikbare titels binnen de Readly app zijn er 182 titels afkomstig van 33 Nederlandse uitgevers. Binnen een abonnement (€9,99 per maand) zijn echter alle titels beschikbaar, er is geen zogenaamde geo-blocking, zoals bij Netflix.

Het is opvallend dat de wereld van tijdschriften nog maar aan het begin staat van de grote ‘digitaliseringsslag’, zoals we die in de muziekindustrie hebben gezien. De magazinebusiness heeft een omvang van 74 miljard dollar volgens Business Insider. Binnen die omvang is slechts 9% volledig gedigitaliseerd. De muziekindustrie is inmiddels voor 80% gedigitaliseerd. Maar de magazine-industrie is echter wel 4 keer zo groot in vergelijking tot de muziekindustrie.

Luister naar bijgaande Podcast, waarin ‘Bladendokter‘ Carolien Vader in gesprek is met Liana de Wit, country manager Nederland van Readly.

Peter Luit

Peter Luit schrijft graag over innovaties in de gehele crossmediale bedrijfskolom. Echter altijd met een knipoog naar print.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK