Readly alweer 2 jaar in Nederland actief

Readly is een Zweeds bedrijf gericht op het digitaal publiceren van tijdschriften. Zeg maar ‘spotify’ voor tijdschriften.

Readly

Van de 5000 beschikbare titels binnen de Readly app zijn er 182 titels afkomstig van 33 Nederlandse uitgevers. Binnen een abonnement (€9,99 per maand) zijn echter alle titels beschikbaar, er is geen zogenaamde geo-blocking, zoals bij Netflix.

Het is opvallend dat de wereld van tijdschriften nog maar aan het begin staat van de grote ‘digitaliseringsslag’, zoals we die in de muziekindustrie hebben gezien. De magazinebusiness heeft een omvang van 74 miljard dollar volgens Business Insider. Binnen die omvang is slechts 9% volledig gedigitaliseerd. De muziekindustrie is inmiddels voor 80% gedigitaliseerd. Maar de magazine-industrie is echter wel 4 keer zo groot in vergelijking tot de muziekindustrie.

Luister naar bijgaande Podcast, waarin ‘Bladendokter‘ Carolien Vader in gesprek is met Liana de Wit, country manager Nederland van Readly.

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Peter Luit

Peter Luit

Peter Luit schrijft graag over innovaties in de gehele crossmediale bedrijfskolom. Echter altijd met een knipoog naar print.

De trainingen voor het eerste half jaar van 2021 zijn in voorbereiding en zullen ook online worden gegeven. In de komende weken worden de 2021 trainingen gepubliceerd. Kijk voor het huidige aanbod op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK