Siegwerk lid van Circular Packaging Alliance

Drukinkt fabrikant Siegwerk sluit zich aan bij de Circular Packaging Alliance om de EU-markt voor gerecyclede kunststoffen een impuls te geven.

Circular Plastics Alliance Banner

De alliantie wordt ondersteund door de Europese Commissie in het kader van de Europese Kunststoffenstrategie en heeft een ambitieus doel gesteld: dat in 2025 jaarlijks ten minste 10 miljoen ton gerecyclede kunststoffen worden verwerkt in producten en verpakkingen in Europa.

Er zijn meer dan 240 aangesloten organisaties die de hele kunststofwaardeketen bestrijken.


“Het realiseren van de doelstellingen van de Circulair Packaging Alliance vraagt om schaalgrootte, niet alleen in kwantiteit maar ook in kwaliteit van de gerecyclede kunststoffen. Met onze Circular Economy strategie werken we actief aan oplossingen voor een betere kwaliteit van het gerecyclede materiaal. Deze omvatten het mogelijk maken van de ‘Design 4 Recycling’ door middel van innovatieve inkt- en coatingoplossingen en ontinktingsoplossingen”, zegt Alina Marm, hoofd van de Circular Economy Hub van Siegwerk.

De Redactie

Blokboek.com brengt dagelijks nieuws en achtergronden over de communicatie-industrie. Hoewel de makers hun roots hebben in de grafische industrie richt Blokboek.com zich uitdrukkelijk op alle mogelijke vormen van moderne communicatie. Blokboek.com geldt dan ook als informatie- en inspiratiebron voor professionals die zich bezighouden met de productie en de creatieve toepassingen van communicatie-uitingen. De mensen achter Blokboek.com zijn journalisten met hart voor het communicatievak.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK