Probo maakt uit afval nieuw plaatmateriaal

Probo zet de eerste concrete stappen naar circulariteit in print. In Dokkum is een speciaal voor Probo gebouwde machine geplaatst, waarmee het volledig gerecyclede en herprintbare plaatmateriaal Sign Again kan worden gemaakt. De afgelopen weken zijn de eerste platen geproduceerd.

Sign Again

De Sign Again-machine, waarmee Probo plaatmateriaal uit gebruikte (banner)doeken kan maken, arriveert in Dokkum.
No sign to waste! Na een intensief product-ontwikkelingstraject heeft Probo deze zomer haar eerste octrooi binnengekregen voor Sign Again.
Dit octrooi is een exclusief eigendomsrecht op de ontwikkeling van plaatmateriaal uit gerecyclede doeken, zoals Banner 510 en Meshdoek.

Bron: Sign+

Marco den Engelsman

Journalist, fotograaf en communicatiespecialist. Gelooft in de kracht van een mix van media. Een beeld zegt meer dan duizend woorden, maar is altijd krachtiger in combinatie met mooie woorden. En een mix van media versterkt elke boodschap. Met PRStory komen alle media samen. Een krachtig PR-verhaal met tekst, beeld, fotografie en video dat leidt tot onmiddellijke actie. Bezoek PRstory.nl voor voorbeelden.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK