Printmanagement in een organisatie

Ook in deze digitale tijd kan geen enkele organisatie nog zonder drukwerk. Elke organisatie heeft visitekaartjes, brochures, enveloppen, briefpapier, vlaggen of flyers nodig. Een online platform kan de inkoop en creatie van communicatiemiddelen digitaal handig vormgeven.

Vraagstuk bij inkoop van drukwerk

drukwerk inkoop beheer prindustry blokboek organisatie

Bij een organisatie zijn er diverse medewerkers die geregeld drukwerk inkopen. Het bestellen van dit drukwerk is echter geen sinecure. Drukwerk moet continu aangepast worden voor nieuwe communicatie-uitingen. Ook zijn er talloze productvariaties en leveranciers beschikbaar. Iemand moet de producten creëren, beheren en de huisstijl bewaken. De interne organisatie van de creatie en inkoop van drukwerk is vaak nog een warboel. Medewerkers zijn lang bezig met alles uitzoeken rondom het creëren en inkopen van drukwerk. En dat in een tijd dat alles automatisch kan gaan!

Geautomatiseerd proces met brandportal

Voor bedrijven is het handig om alle facetten voor het inkopen, bestellen, de diverse communicatieproducten, leveranciers en IT- eisen te verenigen in één online oplossing. Een brandportal is een oplossing voor de moderne wensen bij de inkoop van communicatieproducten. Met een brandportal bundel je alle (print)communicatieproducten in één geautomatiseerd systeem. Het is een veilige webportal om de communicatie te beheren, ontwerpen en bestellen. Belangrijk is, het online kunnen wijzigen van de producten. Vaak moeten communicatieproducten aangepast worden voor hergebruik; met bijvoorbeeld een nieuwe boodschap. Met een brandportal beheer je de communicatieprocessen van een organisatie centraal en kunnen de diverse medewerkers decentraal gemakkelijk producten (in de eigen huisstijl) aanpassen, beheren en bestellen.

Essentiële factor hierbij is dat deze IT-oplossing losstaat van de communicatieproducten. Je kunt als organisatie zelf de gewenste communicatieproducten en leveranciers van deze producten selecteren en updaten binnen het vaststaande IT-framework van de brandportal.

Whitepaper en advies

Interesse in de whitepaper ‘Beheer en inkoop drukwerk via brandportals’ of meer weten over webportals voor (print)communicatie? Met haar jarenlange ervaring op dit gebied adviseert Prindustry partijen graag over hun online strategie voor communicatie.

 

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Jolanda van Drie

Jolanda van Drie

Bedrijfsjournalist, freelance redacteur voor Blokboek en Printmedianieuws en communicatie- en marketingmanager bij IT bedrijf Prindustry (Haarlem).

Door het coronavirus zijn voorlopig alle trainingen gecancelled. VIGC biedt een selectief deel van haar trainingen momenteel digitaal aan. Bekijk het aanbod op de website van het VIGC.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK