Printing Outlook 2019 van ‘WhatTheyThink’

De rapporten over de toekomst van de branche rollen bijna over elkaar heen. Vorige week startten we met ‘Grafimedia in Cijfers 2019’ uit eigen land, gevolgd door het Intergraf Economic Report 2019. Tot slot de opgetekende resultaten vanuit de Verenigde Staten.

2019-whattheythink-printing-business-outlookHet rapport Printing Outlook 2019 biedt een gedetailleerde analyse van de laatste WhatTheyThink Printing Industry Survey, de meest recente economische gegevens en macro-economische trends in de sector.

Het executive report is opgesteld door Richard Romano en kijkt terug op 2018, en kijkt vooruit naar wat de industrie in 2019 economisch en technologisch kan verwachten. Het rapport bevat de resultaten van de Printing Industry Business Outlook Survey, die in de winter van 2018-2019 is uitgevoerd, en bevat de huidige en verwachte bedrijfsomstandigheden, de belangrijkste zakelijke uitdagingen, de beste zakelijke kansen en geplande investeringen voor 2019. Aanvullende vragen over de interesse van winkels om nieuwe grafische specialiteiten toe te voegen, zoals grootformaat- of textieldruk.

cijfers-2017-2018-usa-whattheythink

De belangrijkste bevindingen

  • 42% van de respondenten gaf aan dat de inkomsten in 2018 met zes procent of meer waren gestegen ten opzichte van 2017.
  • In termen van omzet zijn de sterkste bedrijven nog steeds zeer kleine of juist zeer grote bedrijven, terwijl de middelgrote bedrijven gemiddeld weinig omzetgroei laten zien.
  • De ‘concurrentie vanuit online aanbieders’ wordt nu door de eigenaren van meer conventionele drukkerijen als hun grootste uitdaging gezien, met een ‘verhoging van de productiviteit’ op de tweede plaats.
  • ‘Klanten die meer werk aan ons uitbesteden’ en ‘klanten helpen bij de integratie van print en non-print’ werden genoemd als de belangrijkste zakelijke kansen voor 2019.
  • Weinig drukkerijen hebben voor 2019 aanzienlijke investeringen gepland, maar van degenen die dat wel doen, staan bind- en afwerkapparatuur bovenaan de lijst.
  • De helft van de printbedrijven gaf aan dat ze van plan zijn om in 2019 (weer meer) personeel in te huren.
Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Peter Luit

Peter Luit

Peter Luit schrijft graag over innovaties in de gehele crossmediale bedrijfskolom. Echter altijd met een knipoog naar print.

Door het coronavirus zijn voorlopig alle trainingen gecancelled. VIGC biedt een selectief deel van haar trainingen momenteel digitaal aan. Bekijk het aanbod op de website van het VIGC.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK