Drukkers zien kosten stijgen in 2019

prijsstijging

Als we de Nederlandse grafische industrie enigszins mogen vergelijken met die van onze grote Oosterbuur, dan zullen ook drukkerijen in het land genoodzaakt zijn in 2019 hun prijzen voor drukwerk te verhogen. Uit onderzoek door de Hamburgse Print Business Consultants Apenberg & Partner blijkt namelijk, dat 93% van de Duitse drukkers forse prijsverhogingen van hun leveranciers verwachten. Slechts 20% van hen is echter van plan ook daadwerkelijk de prijzen voor drukwerk te verhogen. Volgens het onderzoekbureau, zullen drukkerijen hierdoor weer in de rode cijfers terechtkomen. Daar komt bij, dat de drukkerijen minder positief zijn over de marktontwikkelingen dan een jaar geleden.

Bron: print.de

Arthur Lubbers

Arthur Lubbers, freelance journalist/tekstschrijver, schrijft zowel commerciële teksten als journalistieke artikelen, voor print en online. De liefde voor grafimedia en communicatie is sinds zijn tijd als vakredacteur bij Uitgeverij Compres nooit meer verdwenen, zo blijkt uit zijn blogs, tweets en artikelen. Ook te vinden op www.arthurlubbers.nl.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK