Pringles met papieren verpakking

Papieren verpakkingen zijn al jaren in opmars. Veel bekende merken ruilen hun plastic en glazen verpakkingen in. Pringles deed dat ook, hetgeen de recycling van de ‘buis’ vereenvoudigde.

Pringles In Papier

Naast een plastic deksel heeft de iconische Pringles tube van oudsher een stalen bodem, wat recyclen moeilijk maakt. Maar de Belgische engineering- en R&S-teams van merkeigenaar Kellogg’s hebben een alternatief van papiervezel ontwikkeld waardoor de koker volledig compatibel is met papierrecyclingstromen zodra het deksel verwijderd is. De nieuwe verpakking is volledig luchtdicht en biedt een houdbaarheid van 15 maanden voor de inhoud vóór opening.

“We hebben vanaf 2020 hard gewerkt om onze ecologische voetafdruk te verbeteren”, zegt Johan Van Batenburg, directeur van de Pringles-fabriek in Mechelen, België. “De recycleerbare tube van Pringles was een volgende stap in de richting van duurzame verpakkingen. Uit meerdere tests hebben we geleerd dat consumenten de nieuwe papieren tube goed vinden.”

Bron: Packaging Europe

De Redactie

Blokboek.com brengt dagelijks nieuws en achtergronden over de communicatie-industrie. Hoewel de makers hun roots hebben in de grafische industrie richt Blokboek.com zich uitdrukkelijk op alle mogelijke vormen van moderne communicatie. Blokboek.com geldt dan ook als informatie- en inspiratiebron voor professionals die zich bezighouden met de productie en de creatieve toepassingen van communicatie-uitingen. De mensen achter Blokboek.com zijn journalisten met hart voor het communicatievak.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK