Amazon aan de slag om verpakkingsafval te reduceren

Amazon is van plan om plastic in zijn postzakken te elimineren als onderdeel van een poging om afval te verminderen, koolstof te reduceren en de algehele duurzaamheid te verbeteren, volgens het duurzaamheidsrapport 2022 van het bedrijf dat deze week is vrijgegeven.

Amazon Verpakkingen
Amazon zet de nieuwe verpakkingen meteen in als marketing op de verpakking zelf (foto: Packaging Dive)

Het bedrijf ‘stapt geleidelijk uit gewatteerde plastic zakken ten gunste van recyclebare alternatieven’, aldus het rapport. Sommige tassen zijn alleen van plastic, terwijl andere een mengsel zijn van plastic en papier; de gemengde materialen kunnen problemen opleveren bij het recyclen. In de V.S. en Canada heeft het bedrijf vorig jaar 99% van de gewatteerde zakken gemaakt van een mix van plastic en papier vervangen door met papier gewatteerde zakken die volgens het bedrijf recyclebaar zijn.

Het verhoogt ook de aandacht voor het lichter maken en elimineren van verpakkingen.

Bij de aankondiging van de productie van de 1 miljardste EarthKraft papieren gewatteerde postzak vorige maand, merkte Georgia-Pacific op dat Amazon in 2020 feedback gaf dat consumenten duurzame alternatieven voor plastic postzakken willen. Walmart is ook een van de bedrijven die overstapt van plastic naar papieren postzakken voor e-commerce.

In 2022 verpakte Amazon 40% van zijn leveringen in golfkartonnen dozen, 11% werd verzonden in een eigen container zonder extra verpakking en 49% werd verzonden in flexibele mailers, bestaande uit plastic of papier. Informatie in het duurzaamheidsrapport van 2021 laat zien dat SIOC in 2022 steeg van 8% het jaar daarvoor, en het gebruik van dozen daalde van 43%. De cijfers illustreren de verschuiving van Amazon van dozen naar alternatieve verpakkingen zoals flexibele mailers.

Bron: Packaging Dive

De Redactie

Blokboek.com brengt dagelijks nieuws en achtergronden over de communicatie-industrie. Hoewel de makers hun roots hebben in de grafische industrie richt Blokboek.com zich uitdrukkelijk op alle mogelijke vormen van moderne communicatie. Blokboek.com geldt dan ook als informatie- en inspiratiebron voor professionals die zich bezighouden met de productie en de creatieve toepassingen van communicatie-uitingen. De mensen achter Blokboek.com zijn journalisten met hart voor het communicatievak.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK