Prindustry kijkt goed terug op Sign & Print Expo

Het kwam als een last minute besluit, maar Prindustry kon de Sign & Print Expo niet laten schieten als exposant. Prindustry is een IT partner voor grafische ondernemers en sprak hen volop op deze grafische vakbeurs.

Prindustry Op Sign En Print Expo 2023 (1)
Prindustry beursteam: Ramon van Wingerden (CEO), Jolanda van Drie (Communicatie) en Berend Withaar (Product Owner)

Prindustry heeft altijd een stand gehad op de Sign & Print Expo, behalve één keer na de coronaperiode. Toen het nog de Grafische Vakbeurs heette, kwamen de bezoekers vooral voor de machines. Tegenwoordig ligt de focus duidelijk anders. Bezoekers komen voor het netwerken en de inspiratie. Fabrikanten zijn niet langer afhankelijk van een beurs om hun machines te verkopen. Het zorgt voor een kleinere beurs, want exposanten hebben minder oppervlakte nodig. Het maakt ook dat de bezoekers breder geïnteresseerd naar de beurs komen. Daarbij zijn zij steeds beter geïnformeerd over software, omdat men begrijpt dat bedrijfsprocessen niet meer succesvol kunnen draaien zonder. De belangstelling voor Prindustry software was dan ook groot. Het Prindustry beursteam was drie dagen druk in de weer om belangstellenden van info en demo’s te voorzien.

Veel interesse was er voor de alles-in-één webshop oplossing. De WhiteLabelShop koppelt met diverse partners die ook op de beurs te vinden waren, zoals Print.com, Probo, GrafiStore, MultiPress of Gripp. Samen met grafische partners gaat Prindustry ook steeds vaker naar de eindklant met de Brandportal. Hiermee krijgen grote eindklanten hun eigen communicatieplatform voor het beheren, creëren en bestellen van de huisstijl communicatiematerialen. Prindustry levert de software, de grafische partner doet de productie.

Jolanda van Drie

Bedrijfsjournalist, freelance redacteur voor Blokboek en Printmedianieuws en communicatie- en marketingmanager bij IT bedrijf Prindustry (Haarlem).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK