PostNL komt met cryptopostzegel

PostNL onthult het ontwerp van de allereerste Nederlandse cryptopostzegel. Op de postzegel prijkt een stier fier tussen de Hollandse tulpen en de Nederlandse driekleur.

Het fysieke deel van de NL crypto stamp is als ‘gewone’ postzegel te gebruiken. De digitale kopie – in de vorm van een non-fungible token (NFT) – kun je in een digitale postzegelverzameling bewaren, maar ook verhandelen, ruilen of weggeven in de blockchain.

Nl Cryptostamp

De cryptopostzegel is nieuw in Nederland, maar in andere landen is er al eerder mee gepionierd. De waarde van de postzegel stijgt doorgaans na uitgave minimaal met de aankoopwaarde. In de eerste drie weken na bekend-
making hebben zich al meer dan 2000 cryptoliefhebbers bij PostNL gemeld.

Het postzegelvel met de NL crypto stamp heeft het formaat van een bankpas en is gemaakt van extra verstevigd papier. Op de voorkant van het vel is de fysieke postzegel te vinden, op de achterkant staan de banen van de Nederlandse vlag afgebeeld met daarin een kristalstructuur. Over de vlag loopt een patroon van rijen zilveren tulpen. De banen van de vlaggen lopen schuin, zodat je de indruk krijgt dat de vlaggen wapperen.

Jolanda van Drie

Bedrijfsjournalist, freelance redacteur voor Blokboek en Printmedianieuws en communicatie- en marketingmanager bij IT bedrijf Prindustry (Haarlem).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK