Pf Fotografie Magazine: informatie en inspiratie bestaat 40 jaar

Pf bestaat 40 jaar. In 1983 hadden we dat natuurlijk niet kunnen bedenken. En gedurende de rit werden er ook de nodige fotoboeken en ’specials’ uitgegeven. Eén daarvan was ter gelegenheid van het 20-jarig jubileum: de uitgave ‘Met het oog op een ander’. Jan van der Schans blikt terug naar 2003.

Pf 20 Jaar Met Het Oog Op Een Ander

Destijds uit het voorwoord van Herman Hoeneveld: “De meeste fotografen vinden het doorgaans lastig om over hun eigen foto’s te praten. Daarentegen kunnen ze met waardering en soms trefzeker vertellen over foto’s van een collega. Stuk voor stuk hebben ze in hoofd en hart of in een doos, beelden van anderen opgeslagen, die de rest overtreffen.”

Wat het 40-jarig jubileum in petto heeft, is nog niet bekend.

Totaal 40 fotografen, waaronder Willem Diepraam, Johan van der Keuken, Anton Corbijn, Rineke Dijkstra, Koos Breukel deden destijds met beeld en tekst mee aan de ‘uitdaging’, wat een bijzondere uitgave tot gevolg had. Tegelijkertijd was er een tentoonstelling van het werk te zien in de Melkweg Galerie in Amsterdam.

De Redactie

Blokboek.com brengt dagelijks nieuws en achtergronden over de communicatie-industrie. Hoewel de makers hun roots hebben in de grafische industrie richt Blokboek.com zich uitdrukkelijk op alle mogelijke vormen van moderne communicatie. Blokboek.com geldt dan ook als informatie- en inspiratiebron voor professionals die zich bezighouden met de productie en de creatieve toepassingen van communicatie-uitingen. De mensen achter Blokboek.com zijn journalisten met hart voor het communicatievak.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK