BlowUP media introduceert 4K technologie op digitaal scherm van Amsterdam

Het Rembrandtplein, één van de bekendste pleinen van Nederland heeft door de eeuwen heen een grote rol gespeeld in het culturele en sociale leven van de stad. Het plein is daarom de thuisbasis van het eerste full-motion screen van Amsterdam, ‘The Capital’.

Blowup 4d

The Capital is een Premium Plus scherm met ongekend hoge resolutie, waardoor de kijkervaring en content naar een hoger niveau wordt getild. Het scherm bestaat uit 80% gerecycled aluminium afkomstig uit Nederland en is gevoed door 100% Nederlandse groene stroom.

“Gelegen aan het Rembrandtplein in Amsterdam heeft The Capital een onmiskenbare internationale uitstraling. Door de technologische upgrade van het scherm is het een toonaangevend platform voor wereldwijde merken om zich te profileren in de Nederlandse hoofdstad”, aldus Ernst Vos, CCO van de blowUP media Group.

Ter ere van deze lancering is anamorfische 3D content ontwikkeld door de non-profit organisatie Justdiggit. Daarnaast tonen de Amsterdamse ondernemingen Gassan Diamonds en het kledingmerk New Amsterdam Surf Association hun content en is het laatste werk, ‘Adam’, van wereldberoemde moderne kunstenaar Marcel van Luit exclusief weergegeven op het scherm. De lancering van The Capital® betekent ook de start van een waardevolle samenwerking met het Rijksmuseum. Met deze samenwerking zet blowUP media een volgende stap in de missie om hoogwaardige kunst naar de straat brengen met blowUP art. 

Jolanda van Drie

Bedrijfsjournalist, freelance redacteur voor Blokboek en Printmedianieuws en communicatie- en marketingmanager bij IT bedrijf Prindustry (Haarlem).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK