Papierfabriek Folding Boxboard Eerbeek wil in 2028 100% circulair watergebruik binnen de papierproductie

Industriewater Eerbeek, het waterzuiveringsbedrijf van de papierfabrieken in Eerbeek en Loenen wil volledig circulair worden. Dat betekent dat het water t.b.v. papierproductie niet langer uit de grond wordt gehaald, maar dat het in een kringloop circuleert.

Folbb Eerbeek
Bron foto: website FOLBB

De Gelderse papierfabrieken zouden één van de eerste papierfabrieken ter wereld zijn die kunnen zeggen dat hun waterverbruik 100% circulair is. De besparing is aanzienlijk: 6 miljoen m3 bronwater per jaar. Gelijk aan het verbruik van 36.750 huishoudens. Een enorm ambitieus plan, maar wel een die volgens William Suijkerbuijk (Directeur at Industriewater Eerbeek B.V.) vanaf 2028 realiteit is.

Half juli maakte de fabriek bekend vanaf half september een maand dicht te gaan voor het uitvoeren van een verduurzamingsplan, waarmee ook al flink op het gasverbruik kan worden bezuinigd.

Bron (lees verder): Duurzaam Ondernemen

De Redactie

Blokboek.com brengt dagelijks nieuws en achtergronden over de communicatie-industrie. Hoewel de makers hun roots hebben in de grafische industrie richt Blokboek.com zich uitdrukkelijk op alle mogelijke vormen van moderne communicatie. Blokboek.com geldt dan ook als informatie- en inspiratiebron voor professionals die zich bezighouden met de productie en de creatieve toepassingen van communicatie-uitingen. De mensen achter Blokboek.com zijn journalisten met hart voor het communicatievak.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK