Haarlem wereldwijd eerste stad met verbod op reclame voor vlees in openbare ruimte

GroenLinks-raadslid Ziggy Klazes bevestigt het idee om reclames voor vleesproducten te verbieden in het straatbeeld van Haarlem. Of er meer gemeentes zullen volgen, is nog niet bekend.

Haarlem Vlees

Wel zijn er al gemeentes die reclames verbieden voor bijvoorbeeld vliegreizen, of de verkoop van auto’s op fossiele brandstoffen als benzine of diesel. Klazes neemt de actie heel serieus. Ze zegt in de landelijke media: “Niet-biologisch vlees produceren is heel schadelijk voor het klimaat. Wij willen doen wat lokaal in onze macht ligt en willen mensen niet verleiden tot het maken van keuzes die slecht zijn voor het milieu.”

Het gaat GroenLinks primair over de ‘kiloknallers’.

Het ‘verbod’ zal overigens niet meteen te merken zijn in het straatbeeld; de contracten die nu nog lopen met de exploitanten, dienen naar behoren te worden uitgevoerd, ook wanneer het vleesreclame betreft.

Peter Luit

Peter Luit schrijft graag over innovaties in de gehele crossmediale bedrijfskolom. Echter altijd met een knipoog naar print.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK