Abovo Media onderzocht kansen voor de folder

Het aantal gemeentes met een expliciet JAJA beleid valt nog wel mee, maar de zorg om het voortbestaan van de folder is er niet minder om. Mediabureau Abovo Media zocht het uit en kwam met interessante conclusies.

Samen met onderzoeksbureau Markteffect bekeken zij het verschil in het gebruik van de verschillende stickers in zowel gemeentes met of zonder JAJA beleid. Ofwel het verschil tussen opt-out en opt-in gemeentes. Zo´n 900 respondenten (gelijk verdeel over opt-out en opt-in) deden mee.

Onderzoek Abovo Stickers

In gemeentes zonder JAJA systeem blijkt dat 13% geen reclamefolders wil ontvangen, dat wordt 18% in gemeentes met een JAJA beleid. Daar staat tegenover dat in JAJA gemeentes 21% ook daadwerkelijk de JA/JA sticker gebruikt. 33% blijft verstoken van reclamefolders, de niet-plakkers krijgen namelijk geen folders in de bus. Per gemeente kan het beleid rondom huis-aan-huisbladen verschillend zijn.

De bekendheid met de regelingen is bij de niet-JAJA gemeentes gering, 70% zegt van niets te weten. In gemeentes met een JAJA beleid zegt 35% op de hoogte te zijn van de JAJA regeling.

Bron en meer informatie: Abovo Media

Peter Luit

Peter Luit schrijft graag over innovaties in de gehele crossmediale bedrijfskolom. Echter altijd met een knipoog naar print.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK