Papieren folder motor voor aanloop naar fysieke winkels

Volgens een onderzoek van Q&A Insights & Consultancy onder pakweg 850 consumenten, zegt 60% een JA/JA-sticker op de brievenbus te willen plakken. Dat lijkt een mooie score, maar de 40% die het dus ‘gewoon’ niet doet krijgt ook geen folder meer binnen. En dat is een flink percentage.

Vakblad Marketing Tribune publiceerde onlangs een samenvatting van het onderzoek, welke al vier jaar lang door het bureau wordt gedaan, mede ingegeven door de enorme aandacht voor de JA/JA-stickers.

Eén van de gegevens uit het onderzoek toont aan, dat ca. 63% aangeeft dat de papieren folder de trigger is om een fysieke winkel te bezoeken en dus ook de kans op conversie. Exacte gegevens over het digitale alternatief werden niet gegeven, maar de stimulans om vanuit online om online of fysiek te gaan kopen, is de afgelopen vier jaar wel toegenomen. De online folder wint dus wel aan populariteit. 60% zegt de folder te vinden op de website van de winkel zelf, de rest maakt gebruik van de bekende landelijke online folderaanbieders.

beste-folder-2020

Q&A voerde het onderzoek uit onder 858 consumenten, in voorbereiding op de Beste Folder Awards 2020. Dit jaar wordt deze verkiezing voor de achtste keer georganiseerd, in opdracht van brancheorganisatie DDMA. Vanaf 13 februari 2020 kan de consument weer stemmen op zijn of haar favoriete folder: folder.debestefolder.nl.

Bronnen: Marketing Tribune, PrintPakt

Peter Luit

Peter Luit schrijft graag over innovaties in de gehele crossmediale bedrijfskolom. Echter altijd met een knipoog naar print.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK