Diepvriesstickers tegen voedselverspilling

Inwoners van het Drentse dorp Vries hebben een ijskoude verrassing op hun deurmat gevonden: een boekje met ‘koele stickers’ om op hun diepvries te plakken. De stickers maken deel uit van een actie van het Voedingscentrum in de strijd tegen voedselverspilling. Eten invriezen is een van de dingen die consumenten kunnen doen om minder te verspillen.

Etiketsticker voor diepvriesbakjes “Eten invriezen heeft veel voordelen”, zegt Lolkje de Vries, woordvoerder van het Voedingscentrum. “Door slim om te gaan met je vriezer, help je voedselverspilling te voorkomen. Dat levert winst op voor het milieu én voor je portemonnee.” Het plaatsje Vries vormt het toepasselijke decor voor de aftrap van de invriesactie. Inwoners van Vries hebben de stickers gratis ontvangen. Daarnaast kunnen ook Nederlanders met een koele achternaam de stickers gratis thuisgestuurd krijgen.

Koele stickers

Om alles uit de vriezer te halen wat erin zit, komt het Voedingscentrum met de ‘koele stickers’. In het stickerboekje zit een diepvriessticker, koelkaststicker en 8 herbruikbare etiketstickers. De diepvriessticker blijft plakken op de lade van je vriezer. Je ziet zo in één oogopslag hoelang producten goed blijven in de diepvries. Op de etiketstickers kun je de datum van invriezen schrijven. Zo houd je het overzicht en zie je direct wat je nog in de vriezer hebt en wat op moet. “Koel als een koning en vries als een vorst met deze stickers. Zo wordt Nederland steeds meer #verspillingsvrij.”

Bron: website Voedingscentrum

Jolanda van Drie

Bedrijfsjournalist, freelance redacteur voor Blokboek en Printmedianieuws en communicatie- en marketingmanager bij IT bedrijf Prindustry (Haarlem).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK