Papieren vliegtuigjes gooien serieuze zaak met Nederlandse Kampioenschappen

Vanwege een stukje onderzoek naar totaal andere zaken, kwam de redactie toevallig terecht bij een artikel op de website van ‘Papier & Karton’. Even lachen op deze vijfde mei?

Ze bestaan echt, de Nederlandse Kampioenschappen Papieren vliegtuigjes gooien. Ze werden op 30 april in Halfweg gehouden. Dat had de redactie moeten weten, een ritje vanuit Haarlem had waarschijnlijk leuke plaatjes rondom dit soort ‘papiergebruik’ opgeleverd. Het werd georganiseerd door Red Bull.

Red Bull Paperwings

Het NK vliegtuigjes gooien is een serieuze business, waar vooral veel studenten van technische universiteiten voor warmlopen. 7,34 seconden was de langste vlucht, en maar liefst 16,5 meter de verste vlucht. ‘De twee winnaars mogen nu aan het WK in Salzburg meedoen. Voor hen is er nog wel werk aan de winkel. Tijdens het WK werden in het verleden tijden en afstanden gehaald die minstens twee keer zo hoog lagen’, aldus een bericht op de website van brancheorganisatie Papier & Karton.

Peter Luit

Peter Luit schrijft graag over innovaties in de gehele crossmediale bedrijfskolom. Echter altijd met een knipoog naar print.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK