Papierconcerns doen het goed

Alle grote papierconcerns in Europa hebben in 2018 goede resultaten geboekt. De afzet liep licht terug, maar de hogere prijzen compenseerden dit ruimschoots. De omzet van UPM steeg met ruim 8,3% en die van Stora Enso met bijna 4,4%. De nettoresultaten stegen nog veel sterker: met ruim 53% voor UPM en 60% voor Stora Enso.

Omdat beide concerns een bredere portfolio hebben dan alleen papier, zijn de verbeteringen van de resultaten niet debet aan de papiertak, maar die heeft van beide concerns het resultaat sterk ondersteund. Bij UPM steeg het bedrijfsresultaat in papier met
€ 65 miljoen (26,3%) ten opzichte van 2017; voor Stora Enso was dat € 106 miljoen (82%).

Ook de papierconcerns SCA en Holmen, beide uit Zweden, hebben een topjaar achter de rug. Hoewel bij deze concerns de afzet van grafisch papier licht is afgenomen, nam de nettowinst fors toe (bij SCA met 67% en bij Holmen met 35%).

Bron: PaperChainManagement

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Avatar

De Redactie

Blokboek.com brengt dagelijks nieuws en achtergronden over de communicatie-industrie. Hoewel de makers hun roots hebben in de grafische industrie richt Blokboek.com zich uitdrukkelijk op alle mogelijke vormen van moderne communicatie. Blokboek.com geldt dan ook als informatie- en inspiratiebron voor professionals die zich bezighouden met de productie en de creatieve toepassingen van communicatie-uitingen. De mensen achter Blokboek.com zijn journalisten met hart voor het communicatievak.

De trainingen voor het eerste half jaar van 2021 zijn in voorbereiding en zullen ook online worden gegeven. In de komende weken worden de 2021 trainingen gepubliceerd. Kijk voor het huidige aanbod op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK