Papierconcerns doen het goed

Alle grote papierconcerns in Europa hebben in 2018 goede resultaten geboekt. De afzet liep licht terug, maar de hogere prijzen compenseerden dit ruimschoots. De omzet van UPM steeg met ruim 8,3% en die van Stora Enso met bijna 4,4%. De nettoresultaten stegen nog veel sterker: met ruim 53% voor UPM en 60% voor Stora Enso.

Omdat beide concerns een bredere portfolio hebben dan alleen papier, zijn de verbeteringen van de resultaten niet debet aan de papiertak, maar die heeft van beide concerns het resultaat sterk ondersteund. Bij UPM steeg het bedrijfsresultaat in papier met
€ 65 miljoen (26,3%) ten opzichte van 2017; voor Stora Enso was dat € 106 miljoen (82%).

Ook de papierconcerns SCA en Holmen, beide uit Zweden, hebben een topjaar achter de rug. Hoewel bij deze concerns de afzet van grafisch papier licht is afgenomen, nam de nettowinst fors toe (bij SCA met 67% en bij Holmen met 35%).

Bron: PaperChainManagement

De Redactie

Blokboek.com brengt dagelijks nieuws en achtergronden over de communicatie-industrie. Hoewel de makers hun roots hebben in de grafische industrie richt Blokboek.com zich uitdrukkelijk op alle mogelijke vormen van moderne communicatie. Blokboek.com geldt dan ook als informatie- en inspiratiebron voor professionals die zich bezighouden met de productie en de creatieve toepassingen van communicatie-uitingen. De mensen achter Blokboek.com zijn journalisten met hart voor het communicatievak.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK