E-mail Benchmark 2019

E-Village presenteert elk jaar een E-mail Benchmark, en 2019 vormt daarop geen uitzondering. De Benchmark voor dit jaar is net verschenen en geeft interessante inzichten voor e-mailmarketing.

e-mailmarketing 2019De E-mail Benchmark van 2019 is de 16e editie en geeft gemiddelde cijfers en
e-mailratio’s uit bijna 19.000 campagnes, en 2,3 miljard e-mails die zijn verzonden via Clang. Clang is het in-house ontwikkelde e-mailmarketing en marketing automation platform van E-Village.

Enkele resultaten uit de Benchmark 2019:

  • Voor het vierde jaar op rij zijn het genereren van traffic naar de website, webshop of winkel (85%), stimuleren van verkoop (65%) en branding (58%) de drie belangrijkste doelen van e-mailmarketing.
  • Net als voorgaande jaren staat e-mailmarketing op nummer 1 in de top 3 belangrijkste online kanalen. Het kanaal e-mailmarketing (92%) wordt gevolgd door SEO (55%) en SEA (48%).
  • Segmentatie is de sleutel tot succesvolle e-mailmarketing. 90% van de bedrijven verstuurt (soms) gesegmenteerde e-mails.
  • Hoe persoonlijker je e-mail is, hoe relevanter en des te groter de kans op conversie. Hoewel iedereen altijd zegt dat het ontzettend belangrijk is, zijn er nog veel organisaties die het niet structureel inzetten (45%). 16% past helemaal geen personalisatie toe.
  • De conversie van e-mails, waarbij de content is afgestemd op het gedrag van de klant, is twee keer zo hoog als die van e-mails die niet zijn afgestemd op het gedrag van de klant. 11% van de bedrijven verstuurt enkel e-mails op basis van klantgedrag, meer dan de helft (56%) doet dit soms en 33% doet dit nooit.
  • E-mails die verstuurd worden door bedrijven in de B2B-sector hebben een hogere Bounce Rate dan e-mails die door bedrijven in de B2C-sector worden verstuurd. B2B e-mails worden wel beter geopend. De Open Rate van e-mails die verstuurd worden door bedrijven in de B2B-sector ligt hoger dan die van bedrijven in de B2C-sector. Zo is de gemiddelde Open Rate in de
    B2B-sector 29,89% en in de B2C-sector 24,55%.
  • De ideale verzenddag is per bedrijf verschillend. Vorig jaar was de woensdag de populairste verzenddag. Dit jaar is dat de donderdag (16,96%).
  • Het lijkt erop dat ontvangers in het weekend meer de tijd nemen om hun e-mail te checken. E-mails die verzonden worden op zaterdag hebben namelijk de hoogste CTO.

Bron: E-Village

Jolanda van Drie

Bedrijfsjournalist, freelance redacteur voor Blokboek en Printmedianieuws en communicatie- en marketingmanager bij IT bedrijf Prindustry (Haarlem).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK