Papier, milieuvriendelijker dan men denkt

“Papier is het groenste materiaal dat er is”, claimt Henk van Houtum, voorzitter van de Vereniging Nederlandse Papierfabrieken (VNP). Van Houtum hield tijdens de Ledenraad van de KVGO onlangs in Venlo een pleidooi vóór papier.
Van Houtum vindt het blijkbaar nodig om weerwoord te bieden namens de papierindustrie tegen het negatieve imago van papier als het om milieu gaat. ‘Nog meer dode bomen’, zo is een veelgehoorde opmerking bij het brede publiek als het om papier gaat.

Van Houtum wijst daarom op vier voordelen van papierproductie, waarvan men (nog) niet goed op de hoogte is:

  1. 85% van het papier en karton in Nederland wordt gerecycled.
  2. De grondstof (houtvezels) worden duurzaam geproduceerd.
  3. Dankzij de papierindustrie groeit het bosareaal in Europa (weliswaar productiebos, geen oerbos met hoge biodiversiteit, red.).
  4. Papier wordt in hypermoderne, hightechfabrieken geproduceerd, die ‘optimaal milieuvriendelijk en duurzaam’ zijn (‘er wordt hard gewerkt aan energiereductie’).

Bron: KVGO

 

Arthur Lubbers

Arthur Lubbers, freelance journalist/tekstschrijver, schrijft zowel commerciële teksten als journalistieke artikelen, voor print en online. De liefde voor grafimedia en communicatie is sinds zijn tijd als vakredacteur bij Uitgeverij Compres nooit meer verdwenen, zo blijkt uit zijn blogs, tweets en artikelen. Ook te vinden op www.arthurlubbers.nl.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK